Vurderer krisehjelp til Norske Skog

Faksimile av forsiden til Dagens Næringsliv onsdag 2. august 2017

I går varslet Dagens Næringsliv at Solberg-regjeringen vurderer krisehjelp til Norske Skog. Dette får nå støtte fra de borgerlige partiene på Stortinget.

Berit Sanness 03.08.2017

Dagens Næringsliv (DN) skrev i går at statsminister Erna Solberg vurderer å gripe inn for å hjelpe konkurstruede Norske Skog. I intervjuet uttalte hun:

- Dersom selskapet ikke kommer i mål med forhandlingene, vil vi selvsagt gjøre en grundig vurdering av hva som kan gjøres. Vi skal ha et profesjonelt statlig eierskap. I enkelte selskaper så er det mulig å gripe inn, men det er for tidlig å si før en gjennomgåelse av dette er ferdig, uttalte statsminister Erna Solberg i gårsdagens DN.

Også Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum uttalte til DN at regjeringen bør gripe inn og viste bl.a. til at de statlige eierfondene Investinor og Argentum kan brukes til å berge arbidsplassene i Halden og Skogn, samt den øvrige tremekniske industrien som er avhenig av papirproduksjonen.

Aps nestleder og tidligere næringsmiister Trond Giske uttalte til DN at det vil være feil å bruke statens ressurser til å kjøpe opp gjelden til Norske Skog, men han er for øvrig sterk tilhenger av å bruke det statlige virkemiddelapparatet for å unngå konkurs.

Les mer i gårsdagens DN (krever innlogging)

Støttepartiene positive
Også Solberg-regjeringens støttepartier er på banen. De støtter Erna Solbergs signaler.

Stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF), som er medlem av Stortingets næringskomité, mener Norske Skog er et flaggskip i den norske skognæringen og at selskapets eksistens er avgjørende for hele verdikjeden. I følge DN forventer KrF at regjeringen vurderer alle virkemidler, deriblant å kjøpe gjelden dersom forhandlingene mellom selskapet og kreditorene strander.

Terje Breivik, finanspolitisk talsperson i Venstre, mener også det er positivt at regjeringen vurderer å gripe inn for å redde selskapet dersom forhandlingene ikke fører fram.

Les hele saken i dagens DN