Adm. dir. Erik Lahnstein, Norges Skogeierforbund.
2015-03-06

Klimahøring på Stortinget

Norges Skogeierforbund deltok i går på høring om ny utslippsforpliktelse for 2030 på Stortinget. - Muligheten til å kjøpe kvoter eller å gjennomføre tiltak i EU-land må ikke bli en sovepute i forhold til å komme i gang med konkrete tiltak i Norge, sa adm. dir. i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein, på høringen.

lovbok_illustrasjon fra dialecta
2015-03-02

Gratis juridisk rådgivning for andelseiere

Mjøsen Skog har avtale med Advokatfirmaet Thallaug fra Lillehammer om juridisk rådgivning for våre andelseiere. Kontakt Mjøsen Skog for å bestille time.

Styreleder i Statskog SF, Gunnar Olofsson, presenterte i dag utredningen om privatisering av foretakets skogvirksomhet for landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.
2015-03-02

Vil ikke helprivatisere Statskog

Statskog har i dag lagt fram sin utredning om konsekvensene av en privatisering av skogsdriften i Statskog SF. Styret anbefaler ikke å helprivatisere skogsdriften, men påpeker at et økt arronderingssalg på 150.000 daa vil være fornuftig.

Mjøsnytt 01-2015 Forsiden
2015-02-27

Mjøsnytt nr 1 2015 er tilgjengelig

Årets første nummer av Mjøsnytt er nå sendt ut til andelseierne. Her finner du utdrag fra Mjøsen Skogs årsberetning for 2014 og oversikt over de lokale årsmøtene.

Bildet er tatt under et andelseiermøte på Sør-Hedmarken i november 2013.
2015-02-26

Lokal årsmøterunde 2.-12. mars

Til uka starter årsmøtene i skogeierlagene og etterfølgende andelseiermøter. Først ut er skogeierlagene Fron og Øyer-Tretten, som holder sine møter mandag 2. mars. Deretter går det slag i slag til og med torsdag 12. mars. Vi ønsker oss en levende lokalorganisasjon og håper mange andelseiere møter opp!

Veum-250 beskåret
2015-02-24

For mange skogeierandelslag?

Biri Skogeierlag startet i forrige uke en debatt om hvordan skogeiersamvirket kan styrkes, gjengitt i Nationen 19. februar. I dagens Nationen kommenterer Skogeierforbundets styreleder Olav Veum (bildet) utspillet og hilser debatten i egen organisasjon velkommen.

I Asplan Viaks ene forslag til nytt sykehjem i Bergen brukes massivtre. Over alt i bygget er tre godt synlig.
2015-02-23

Tre som alternativ til betong

Da Asplan Viak startet skisseprosjektet for Råstølen sykehjem i Bergen, uttrykte kommunen at de ville bygge noe ingen hadde sett før. Asplan Viak fulgte opp og presenterte to prosjektforslag, ett med stål og betong og ett med massivtre.

Mjøsen Skog-årsberetning 2014 side 1
2015-02-17

Mjøsen Skogs årsberetning for 2014

Mjøsen Skogs årsberetning for 2014 er nå tilgjengelig. Der finner du styrets beretning, årsregnskap, oversikt over tillitsvalgte i andelslaget, samt nøkkeltall om bl.a. tømmeromsetningen.

Styreleder Einar Stuve, Biri Skogeierlag, mener tiden er inn for å fusjonere skogeierandelslagene og håper lokallagene drøfter oppropet på de lokale årsmøtene i mars 2015. Bildet viser Einar Stuve på talestolen under Mjøsen Skogs årsmøte i april 2014.
2015-02-17

Biri foreslår å slå sammen skogeierandelslagene

-For at skognæringen skal komme på offensiven og klare å bygge ny industri må skogeierandelslagene fusjonere. Andelslagene er i dag for små og svake hver for seg til å aksle det industri-løftet som trengs for å sikre lønnsomhet i skogen, skriver styret i Biri Skogeierlag i et opprop til lokalorganisasjonen i Mjøsen Skog.

GiS-konsulent Vegard Lien, Mjøsen Skog, holdt foredrag om oppdatering av skogbruksplaner under ESRIs brukerkonferanse 2015.
2015-02-16

Hogstmaskindata gir bedre skogbruksplaner

Mjøsen Skog er først ute i Norge til å bruke hogstmaskindata for oppdatering av skogbruksplaner. – I over et år har vi brukt løsningen for skogeiere som abonnerer på skogforvaltningsverktøyet Allma Eiendom, sa GIS-konsulent Vegard Lien, Mjøsen Skog, under ESRIs brukerkonferanse nylig.

Nyhetsarkiv