Bildet er fra Moelven Mjøsbruket.
2015-01-28

Moelven tjente over 200 millioner i 2014

Moelven Industrier ASA leverte et driftsresultat for 2014 på 204 mill. kroner. Det er det beste driftsresultatet siden 2010. -Moelven Industrier er viktig for oss i Mjøsen Skog og for skogbruket generelt. Derfor er det gledelig at konsernet nå går bedre, sier styreleder Marit Olive Lindstad i Mjøsen Skog.

 

Statskog_log_web
2015-01-28

Stopper salg av Statskog

Kristelig Folkeparti og Venstre inngikk i går kveld (27. januar) en avtale med regjeringspartiene på Stortinget som innebærer at et nedsalg i Statskog ikke blir gjennomført nå.

Innlandets skogambassadør Even Mengshoel ble intervjuet av NRK Østnytt om SKOG22-rapporten 26.01.2015.
2015-01-27

Norsk trevirke bør videreforedles i Norge

Historisk høy tømmerhogst i Innlandet det siste året viser optimisme i næringen. –Nå må vi bygge opp igjen foredling av trevirket i Norge, sier Even Mengshoel, som er fylkeskommunenes prosjektleder for skog- og trestrategien i Hedmark og Oppland.

Skogsjef Johannes Bergum, Mjøsen Skog, intervjues av Ole Martin Sponberg, NRK, mens Arvid Torsgard filmer.
2015-01-26

NRK med skogtema på Østnytt i kveld

Etter alle solemerker blir det innslag for å følge opp SKOG22-rapporten i NRK Østnytt i kveld. Det blir trolig intervju med Innlandets skogambassadør Even Mengshoel og reportasje fra ei tømmerdrift sammen med bl.a. skogsjef Johannes Bergum i Mjøsen Skog.

SKOG 22 er en nasjonal strategi for skog- og trenæringen. 26. januar mottok landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og statssekretær i Nærings og Fiskeridepartementet, Lars Jacob Hiim, strategien. Her sammen med Gunnar Olofsson (th).
2015-01-26

Skog- og trenæringen kan firedoble omsetningen

I dag mottok regjeringen rapporten fra SKOG22-utvalget. –-Rapporten viser skogbrukets store potensiale og muligheter i forbindelse med å gjøre Norge grønnere og med mer fokus mot bioøkonomi. Jeg har forventninger til regjeringens oppfølging av SKOG22, sier styreleder Marit Olive Lindstad i Mjøsen Skog.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil den 26. januar 2015 ta i mot SKOG22-rapporten.
2015-01-25

SKOG22-rapporten legges fram i morgen

I morgen skjer det. SKOG22-utvalget overrekker sin rapport til regjeringen, som bl.a. vil være representert med statsråd Sylvi Listhaug. Overrekkelsen kan følges på nett-TV. 

FOTO: EINAR MOE
2015-01-25

Brev til statsministeren om regneregler for skog

Norges Skogeierforbund har, sammen med de andre organisasjonene i Verdikjeden skog og tre, sendt et brev til statsminister Solberg og en rekke andre statsråder vedrørende regnereglene for skog i en ny klimaavtale.

Adm. dir. Erik Lahnstein, Norges Skogeierforbund, i samtale med stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap).
2015-01-22

Ap satser på skogen

Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg tar til orde for en storstilt satsing på skognæringen. I går fikk Norges Skogeierforbund en presentasjon av innholdet.

Stefan Mattsson foto Anne (6) crop red
2015-01-19

Ny virkessjef på plass

Stefan Mattsson tilrådte som ny virkessjef i Mjøsen Skog ved årsskiftet. –Da jeg så annonsen, tenkte jeg at denne stillingen er som skapt for meg, så jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang. Så langt har jeg fått et veldig positivt inntrykk, sier Stefan Mattsson.

Marit Olive Lindstad holder leders tale under årsmøtet i Mjøsen Skog i 2014.
2015-01-15

Tar ikke gjenvalg som styreleder

-Etter en grundig vurdering har jeg konkludert med at jeg ikke ønsker å stille til gjenvalg og har gitt valgkomiteen beskjed om dette, sier styreleder Marit Olive Lindstad i Mjøsen Skog. Hun begrunner dette med at tiden ikke strekker til i forhold til ulike inntektsgivende virksomheter.

Nyhetsarkiv